Meditaatio

Kehon ja mielen hyvinvointiin

Rentouttava ja rauhoittava meditaatio

Lempeydellä omaan läsnäoloon. Meditointi eli tietoinen läsnäoloharjoite ja mielenhallinta, auttaa rauhoittumaan nykyhetkeen. Harjoite auttaa parantamaan keskittymiskykyä, voimaannuttaa ja raikastaa kaikenlaisiin päivän tehtäviin. Meditaatiossa kuunnellaan hengitystä sekä havainnoidaan kehon tunteita ja tuntemuksia. Rauhoittuessa ajatusten hälinä hiljenee, kehon ja mielen tasapaino harmonisoituu, olotila raikastuu ja energisoituu

Meditaatio voidaan toteuttaa sisällä tai ulkona. Vahvistetaan voimaantuen luonnon Äiti Maa - yhteyttä.

Ohjattuina vaihtoehtoina kävelymeditaatio, luonto- ja aistimeditaatio. Meditaatio antaa uusia vinkkejä neuvotteluihin ja palavereihin, kokousryhmälle. Se sopii syntymäpäiville, polttareihin tai rauhoittamaan ennen golfkierrokselle lähtöä.

Lukuisat eri tutkimukset osoittavat säännöllisen meditoinnin hyödyistä.

Näitä ovat mm.

  • vähentynyt stressi
  • parantunut keskittymiskyky ja unenlaatu
  • matalampi verenpaine
  • vähentynyt ahdistus
  • vähentyneet masentuneisuuden oireet
  • parantunut itsetunto ja -luottamus
  • lisääntynyt myötätunto itseä ja muita kohtaan

Vuonna 2011 Harvardin yliopiston tekemässä tutkimuksessa tutkittiin tietoisen meditaation vaikutuksia aivoihin ja löydettiin yhteys tietoisuuden ja uuden tiedon käsittelyn välillä. Vuoden 2016 tutkimus Carnegia Mellonin yliopistossa osoitti, miten läsnäolo eli toiselta nimeltään mindfulness-meditaatio parantaa keskittymistä ja päätöksentekoa. Aivotutkimukset ennen ja jälkeen osoittivat, että pitemmän ajan meditoineet hallitsivat paremmin mieltä ja sen osia.

Ihminen on meditoinut 7000 vuoden ajan. Jokainen on joskus aloittanut kiinnostuessaan omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan. Meditaatio on aina ainutlaatuinen ja henkilökohtainen. Jokainen tuntee sen eri tavalla.

Meditoinnissa ollaan jumppa- tai joogamatoilla luonnossa tai sisällä lattialla. Meditoinnin ajan voi istua tai makoilla. Mikä tuntuu parhaimmalta. Meditaatioharjoitteeseen on hyvä pukeutua itselle hyvältä tuntuviin, rentoihin ja lämpimiin vaatteisiin. Runsasta syömistä on hyvä välttää juuri ennen harjoitusta.

Tervetuloa oman läsnäolon, henkisen hyvinvoinnin ja sisäisen harmonian vahvistumiseen!