Rauha, ilo ja rentoutuminen

10.04.2024

Iloa, rakkautta ja rauhaa tähän hetkeen. On hienoa elää yhdessä eläinten kanssa. Ja eläimet tahtoo elää meidän kanssa. Tehdä meidän kanssa yhdessä asioita, liikkua, leikkiä, juosta, ratsastaa ja elää arkea. Myös toiset käydä kilpailuissa ja pitää hauskaa.


Meillä jokaisella on erilaisia päiviä. Aamulla herätessä tietää, ettei tänään ole paras päivä, parhaat fiilikset tai energiataso on vaan alhaalla. Ihan samanlainen on eläinkin. Jos on kilpaileva hevonen, ja jos se päivä sattuu olemaan kisapäivä, niin sille ei voi mitään. Voi vain hyväksyä, että tänään mennään pitämään hauskaa, näkemään tuttuja, niin ihmiset kuin hevosetkin näkee tuttuja hevosia kisoissa. Ollaan yhdessä ja todetaan että tänään oli tällainen fiilis hyppiä esteitä. Oli kivaa ja kiva tavata kavereita.

Ja voi yllättyä ...


Jos meille tulee suuria paineita itseltä tai ulkopuolelta, me stressaannumme. Eikä eläin ole yhtään sen ihmeellisempi. Jos ihminen saa nautinnolla tehdä just sitä mikä tuo hyvää fiilistä, sitä suoriutuu yllättäen aivan loistokkaisiin suorituksiin, ihan ennalta arvaamattomiin, uusiinkin yllätyksiin itsessä.
Kun laskemme suorittamisen paineet ja vaatimukset, vapaudumme rentouteen, joka tuokin aidon potentiaalin esille.


Rentoudessa saa selkeyden. Luonnolliset, uskomattoman valtavat voimavarat saavat mahdollisuuden tulla esille. Avoimesti ja raikkaasti.
Yhdessä nauttien, havainnoiden omia ja toisten vahvuuksia. Nauttia toisen menestyksestä ja onnistumisesta saamme itsekin iloa ja riemua. Tänään kaverilla oli hyvä päivä, mutta itsellä ei, mutta sen voi hyväksyä. Seuraavalla kerralla saattaa olla toisin päin. Nauttien yhdessäolosta ja vapaudesta, olla ja iloita elämän soljuvasta raikkaudesta.