Terhi Oinaanoja

Tietoa minusta

Olen Terhi Oinaanoja. Rakastan luontoa ja sen vapauttavaa tunnelmaa. Aamuni alkavat monesti rauhaisalla kävelylenkillä luonnossa ja raikastavalla aamu-uinnilla.  Yön levon jälkeen on puhdistavaa pulahtaa virkistävään mereen.

Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut ihmisyydestä, Ihmisten vuorovaikutuksesta, ryhmä- ja perhedynamiikasta ja tunteiden vaikutuksesta kehossa. Rakastan rauhaa arjessa, vaikka monenlaista puuhailua päivissä onkin. Olen aisti- ja tunneherkkä, jonka itseasiassa ymmärsin aiheesta opiskellessani. Olen myös kahden aistiherkän ja tunneälykkään nuoren aikuisen äiti. 

Luonto on tullut tutuksi ja turvapaikaksi jo lapsuudessani. Sain juosta takapihalta turvalliseen ja tuttuun metsään, jossa vietin aikaa melkein joka päivä. Mikä vapautunut ilo ja riemu metsässä olosta aina jäikään. Monesti metsässä tuli oltua ihan yksinkin, ihan rauhassa. Tallustelin rauhassa pitkin polkuja ja salaa hiippailin lähelle Tarzan - metsää.

Naapurissa oli niin kutsuttu koivuinen "Tarzan - metsä", jossa lettipäisenä tyttönä oli lumoavaa puikkelehtia valkoisten koivupuiden seassa. Sinne sai mennä vain varovaisesti liikkuen ja rauhallisin aikein. Naapurin Hilja - täti piti huolta, ettei siellä ihan aina saanut olla ja varsinkaan remuta liikaa. Hän suojeli herkkyydellään siellä asustelevia keijujen kotipaikkaa. 

Luonto muodostui jo silloin lapsena omaksi rauhoittumisen paikaksi. Siellä hermosto sai levätä aisti- ja tunneherkkyyden kuormasta ja nauttia luontoyhteyden tuomasta luonnollisten auttajien seurasta ja suojelusta. 

Olen aina nauttinut myös monenlaisesta luovuudesta, piirtämisestä ja askartelusta, musiikista ja teatterista. Muistan, kun aina halutessani rauhaa, uppouduin piirtämään. Se oli hyvin luonnollista oman tilan hakemista. Harrastin aktiivisesi monenlaista liikuntaa jossa keho sai purkaa, tasapainottaa ja vapauttaa kiireisen yrittäjäperheen lapsen arkea, 

Perusluonteeltani olen rauhallinen ja tuon ihmisille mielelläni iloa ja sisäistä auringonpaistetta, rauhaa ja turvaa. Tahdon tsempata ja rohkaista jokaista toteuttamaan omaa elämäänsä, sisintä totuutta kuunnellen. Kun olen läsnä ihmisille, olen läsnä ihmisille. Olen empaattinen ja kuunteleva hetkessä.  

Taustalla minulla on 20 vuoden laaja ammattitaito ja kokemus auttamistyöstä, erilaisista energia-, henkisistä ja fyysisistä hyvinvointihoidoista sekä kouluttamisesta. Olen aina tuntenut suurta kiinnostusta oppia aina vain lisää monipuolisesta ihmisen elämän osa-alueiden ja elämänkaaren auttamisesta. Miten voin auttaa kartoittaen ja oppien kokonaisvaltaisemmin ihmisyydestä maan päällä. Oma terveys ja pienen poikani allergiat saivat silloin vaihtamaan alaa ja tunsin monenlaisesta vastustuksesta huolimatta olevani oikealla polulla.

Elämänkoulujen tueksi, olen opiskellut erilaisten hieronta- ja hyvinvointihoitojen lisäksi tunteiden, traumojen vaikutuksia ja sielunelämän avautumisista kehossa. Perhe - ja ryhmädynamiikkaa ja valmennusta sekä psykofyysisen hengittelyn oppeja.
Olen ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen (Nepsy -) valmentaja, Tunnetaito- ohjaaja LTTO, TRE-ohjaaja, Joogaopettaja sekä perhejoogaohjaaja. 

Näitä kaikkea elämänoppeja nyt yhdistellen on syntynyt Luonnollisuuteni Valo - menetelmä. Nyt tahdon ilolla auttaa, kunnioittaa ja palvella meidän jokaisen arvokkaan elämän avautumista. Koen tärkeänä antaa tilaa ja suojella monipuolista elämän avautumista kaikelle elävälle ja jokaiselle sielukkuudelle elämänenergiassa. Miten elämä jokaiselle oikein avautuu, omassa vapaassa elämässä ja Rakkaudessa. Kunnioittaen elämän mahdollistavaa, arvokasta luontoa. Kaikella upealla ilolla ja Rakkaudella, Terhi 🤍