Terhi Oinaanoja

Tietoa minusta

Olen Terhi Oinaanoja ja olen asunut Turun alueella nyt reilun vuoden. Olen Elämäntaidon ohjaaja, Ratkaisukeskeinen Nepsy - valmentaja, Tunnetaito - ohjaaja, joogaopettaja ja perhejoogaohjaaja.

Turkuun tullessani, muutin samalla omaa työkuvaani luontaisemmaksi itselleni ja yhdistän nyt käytännönläheisessä Luonnolliset Tunteet - menetelmässä kaikkea elämässä oppimaani, niin ammatillisten kuin tietoisuuden elämänkouluni myötä.

Parikymmentä vuotta sitten oma elämänpolkuni kuljetti minut vaihtamaan yrittäjyyden alaa. Selittämättömät selkäkipuni ja samaan aikaan nuoremman lapseni monenlaiset allergiat, mm. lisäaineallergia, laittoi minut ottamaan selvää luontaista ja psykofyysisistä aiheista. Opiskelin puhtaan ravinnon merkitystä kehoon ja mieleen, luontaisia hyvinvointihoitoja, luontaisravinteita, kehon psykofyysisyyttä, oireita ja sairauksia, länsimaalaisen ja kiinalaisen lääketieteen perusteita, läsnäolon merkitystä sekä ryhmä- ja traumaterapiaa. Oppeja tuli arjen käytäntöön sillä seurauksella, että oma selkäkipu alkoi oikeilla elämän valinnoillani hellittämään sekä myös auttamieni ihmisten hyvinvointi alkoi vahvistumaan. 

Siihen aikaan Suomessa luontainen puoli oli vahvan ihmettelyn aiheena. Kaupassa oli hankala ostaa tuotteita, missä ei e-koodia olisi ollut. Monenlaisesta ihmettelystä huolimatta, tiesin sydämessäni olevani elämässäni oikealla tiellä, kun lopulta päädyin vaihtamaan itselleni luontaisempaan ammattiin. Olen onnellinen sekä kiitollinen tänä päivänä saadessani auttaa upeita ja ihania ihmisiä. 

Kiinnostus ihmisyyteen ja ihmisten hyvinvointiin, on aina vienyt minua eteenpäin ja monen näköistä opiskelua ja ammatillista taitoa on kertynyt erilaisista auttamistöistä, Opin tuntemaan kehon toiminnon ja mitä kehossa tapahtuu, kun tein erilaisia hieronta-, jäsenkorjaus-, vyöhyketerapia- ja akupunktiohoitoja. Työn ohella opiskellessa ja työtä tehden, kokemusta on kertynyt sittemmin Nepsy - valmennuksista, mindfulness -ohjauksista, erityisherkkien auttavasta puhelinpäivystyksestä, energia- ja hyvinvointihoidoista sekä hyvinvointihoitojen kouluttamisesta ja koulutuskokonaisuuksien suunnitteluista.

Monipuolisen elämänkouluni, oman sekä lasten aisti- sekä tunneherkkyyden tueksi, olen opiskellut erilaisten tunteiden, traumojen ja aistien vaikutuksista kehossa. Aiheina perhe - ja ryhmädynamiikkaa ja valmennusta, läsnäolon ja tietoisen sielunelämän avautumisesta, elämänkaariterapiaa, TRE:n, EFT:n sekä psykofyysisen psykoterapiayhdistyksen Hengityskouluohjaajan oppeja. Kaikissa on ollut suuntautuminen sydämelliseen yhteyteen ja aitoon luonnollisuuteen, jalat maassa luontomme kanssa. 

Näitä kaikkia opiskeluja ja elämänoppeja yhdistellen, on nyt syntynyt Luonnolliset Tunteet - menetelmä. Mietin monesti hierontahoitoja tehdessäni, miten ihminen saa apua elämäänsä pysyvämmin ja itse itseään auttaen. Omissa ohjauksessani tahdon ilolla auttaa, kunnioittaa ja tukea, meidän jokaisen arvokkaan elämän avautumista, sellaisena kuin sen jokaisella kuuluu avautua. Koen tärkeänä antaa jokaiselle tarvittavaa tilaa ja suojella monipuolista elämän avautumista, kaikelle elävälle ja jokaiselle sielukkuudelle elämänenergiassa. Miten aito tietoisuus jokaisella avautuu arjessa, omassa vapaassa elämässä ja Rakkaudessa. Kunnioittaen elämämme mahdollistavaa, arvokasta luontoamme.

Kaikella luonnollisella ilolla ja Rakkaudella, Terhi 🤍Alla vielä lisää tietoa minusta.

 Aamuni alkavat monesti rauhaisalla kävelylenkillä luonnossa ja mahdollisella, raikastavalla aamu-uinnilla. Yön jälkeen tuntuu hyvältä pulahtaa virkistävään veteen tai ottaa kotona herättelevä suihku. Vesi on ihan mahtava ja minulle tärkeä elementti. 

Erilaiset eläimet ja luonto on aina ollut lähellä sydäntäni. Luonto on tullut vapauttavaksi rauhoittumispaikaksi jo lapsuudessa. jolloin sain vain juosta takapihalta turvalliseen, tuttuun metsään. Juosta pitkin tuttuja polkuja ja nauttia puhtaasta ilmasta. No ehkä sitä ei lapsena miettinyt just noin arvostavasti, mutta mikä vapautunut ilo ja riemu metsässä olosta aina tulikaan. Ja tulee edelleen. On jo totuttu tapa hakeutua ympäristöön, jossa hermosto ja keho saavat levätä aisti- ja tunneherkkyyden tuomasta kuormasta. Samalla nauttia luontoyhteyden tuomasta luonnollisesta parantavasta voimasta, luonnon auttajien seurasta ja suojelusta.

Yrittäjäperheen lapsena, olen oman luonnollisen tilan löytämiseen hakenut monenlaisesta erilaisesta luovuudesta. Piirtämisestä, askartelusta, musiikista, tanssista ja teatterista. Eristäydyin jo lapsena sosiaalisuudesta, kun siltä tuntui. Vaikka toiset siitä ärsyyntyivätkin. Hakiessani rauhaa kotona, uppoudun jonnekin yksin piirtämään tai lukemaan. 

Lapsesta asti liikunnan harrastaminen on ollut jollain tavalla mukana arjessa. Silloin opitusta kilpailuvietistä ja liikunnan suorittamisen purkamisesta olen koittanut aikuisiällä irrottautua, jotta keho saa mieluiten voimaannuttavaa liikkumista sekä mahdollisuuden purkaa, tasapainottaa ja vapauttaa kerääntyneiltä paineilta. Aina se ei onnistu. Varsinkin, jos laitan sukset jalkaan, lähden menneisyyden kehomuistista melkein täysillä liikkeelle. Sitten keho ( lue puuskutus ja maitohapot ) alkaakin muistuttaa erilaisesta kestävyydestä, ettei ehkä täysillä meneminen enää olekaan se viisain juttu. 

Perusluonteeltani olen rauhallinen ja tahdon tuoda ihmisille iloa ja sisäistä auringonpaistetta, rauhaa sekä turvaa. Omasta elämänkoulusta oppineena, tahdon tsempata ja rohkaista jokaista toteuttamaan omaa arvokasta elämäänsä, sisintä totuuttaan kuunnellen. Olla aidosti läsnä, kun on läsnä ihmisille. Olla empaattinen ja kuunteleva hetkessä. 

Elämänkouluuni on aina jollain tavalla kuulunut luonnollinen Ihmisyyden kokonaisvaltainen hahmottaminen. Monenlaiset opiskelut on vieneet eteenpäin kiinnostuksesta vuorovaikutussuhteisiin, ryhmä- ja perhedynamiikkaan ja kehon tuntemuksiin ja tunteiden vaikutuksista kehossa. Olen huomannut lahjakkuutenani kartoittaa nopeastikin ryhmädynamiikkaa sekä kokonaisuuden hallintaa, erilaisissa tapahtumissa, ihmisissä kuin eläimissäkin. Elämänkouluni ja opiskeluni ovat jollain tavalla tukeneet lahjakkuuksiani. Aina kuitenkin ilon, rauhan ja harmonian tavoitteellisuudesta käsin. Niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tärkeäksi on tullut kunnioitus ja turvallisen ympäristön luominen, jotta jokaisen oikeanlainen elämä saa mahdollisuuden avautua hetkessä ja ihmisissä.

Lapsena katselin yritystoimintaa eri silmin kuin tänä päivänä. Myöhemmin ollessani mukana perheyrityksessä, sain hyvää ryhmädynamiikan käytännön oppia siltä ajalta. Opiskelin silloin myös johtamisen teoriaa Turun Kauppakorkeakoulun Yritysvalmennus - koulutuksessa.

Rakastan soljuvaa arjen rauhaa. Päiviin kuuluu monenlaista mukavaa puuhaa. Kaipaan välillä yksinoloa ja rauhaa aisti- ja tunneherkkyydelleni, jonka itseasiassa ymmärsin opiskellessani aiheesta. Olen myös kahden rakkaan aistiherkän ja tunneviisaan nuoren aikuisen äiti ja opin paljon herkkyyden olemuksesta ja toimintamalleista. Ymmärsin taas paljon enemmän ja lisää hoitaessani lapsiperheitä.